Dobrodošli u Kaokakao,
slastičarnicu koja spaja tradiciju i kreativu u nezaboravne delicije
dostojne najfinijeg nepca.
Kao Volosko
Inspiriran Voloskom, kreativnošću i ljudima, Kaokakao vjeruje da slastičarsko umijeće pretvaranja slatkih delicija u nove kombinacije sa sobom nosi snažne osjećaje ugode i topline, koje svi ponekad trebamo.
Osjećaj sigurnosti i finoće, uz pamtljive okuse kojima se gosti makar nakratko vole razmaziti. Jer Kaokakao želi ugoditi i učiniti da se gosti osjećaju sretno i zadovoljno.
Naša brend priča
Prije nego se ohrabrila otvoriti slastičarnicu u Voloskom, ni ne sluteći kakvu će pozornost izazvati njezini kolači, naša je vlasnica Anja Žulić dane provodila u hotelijerstvu, turizmu i administraciji, a popodneva i večeri u svojoj kuhinji. Pečenje i uživanje u kolačima i tortama su joj oduvijek bili strast i brzo je naučila da je u slastičarstvu važno slijediti recept da bi kolač ispao dobar.
No, s vremenom je spoznala još nešto za nju važnije: da ima istančan okus za kvalitetne sastojke, kreativnost i dar osmišljavanja novih kombinacija i recepata. Ispočetka, njezine su slastice čast imali jesti njezini ukućani, obitelj i prijatelji, koji bi svaki puta bivali očarani Anjinim desertima. I dok su se oni divili i guštali u njezinim slasticama, Anja je sanjala o vlastitoj maloj slastičarnici.
Malo, po malo, i znanje i praksa su se produbljivali, a ljubav prema slastičarstvu se iz godine u godinu razvijala u pravu vještinu i majstorstvo. Anja je daleko nadmašivala izradu kućnih kolača, obučavajući se samostalno kroz knjige, internetske tečajeve, specijalizirane sajmove i putovanja, a kasnije i profesionalne radionice u Italiji.
Konačno je 2011. godine u malom prostoru na središnjoj ulici svog voljenog Voloskog otvorila Kaokakao kao slastičarnicu koja nudi nešto novo i drugačije od tipične ponude kolača na koju se nailazilo u Opatijskim hotelima i riječkim lokalima. I iako je početak bio popraćen velikim brigama oko toga kako će tržište prihvatiti takav novitet i hoće li inicijativa uspjeti, sladokusci su u vrlo kratkom roku počeli dolaziti, vraćati se i širiti glas o novom slatkom čudu s Voloskog.
Ostalo je, kao što kažu, povijest.
Naši jedinstveni
proizvodi i usluga
Osmišljavanje jedinstvenog kolača nije lak ni brz posao.
Kreće se od jednog okusa, pa se promišlja s čime se može nadograditi i koju kombinaciju upotrijebiti. Pa se eksperimentira i isprobava, još jednom i još jednom, i negdje nakon petog puta najčešće uspije, a nakon otprilike mjesec dana – ‘Voila!’ novi kolač je u vitrini.
KAOKAKAO KREACIJE
I RECEPTI
Kaokakao je razvio vlastite interpretacije glasovitih kolača, poput talijanske kremšnite Mille Feuille, za koju kažu da naša slastičarnica majstorski izrađuje. Mi smo ipak posebno ponosni na onih drugih 60 posto ponude koju čine kreacije i recepti naše Anje. Među njima su se već profilirali neki favoriti koje gosti već godinama traže, kao recimo kolač Volosko.
Kaokakao nudi brojne slastice, tople napitke i odličnu kavu, ali i doručke te desertna vina koja savršeno pristaju uz torte. Također, Kaokakao ima i catering usluge kreiranja „slatkog stola“ za razne događaje, rođendane i vjenčanja, kao i personalizirane torte, koje se usklađuju sa osobnošću slavljenika te su vrlo tražene.


TEHNIKE IZRADE KOLAČA
Tehnike izrade baziraju se na tradiciji francuskog i talijanskog slastičarstva te trendovskih kalupa, koje ova industrija izbacuje svake godine. Ipak, na prvom mjestu su okusi i njihov savršeni balans, zamjetan u svakoj, pomno osmišljanoj deliciji iz Kaokakaa. A da bi se postigla visoka kvaliteta koriste se sastojci visokog standarda, kao najkvalitetnija čokolada, maslac, vrhnje i sezonsko svježe voće. Polu-gotovi prozvodi i praškasti pripravci nemaju mjesta u Kaokakau.
I dok su tradicionalniji kolači više traženi, naša Anja ne odustaje od konstantnog uvođenja novih okusa, oblika i kombinacija te daška „pomaknute“ slastičarske kreacije, koja pretvara obične slastice u očaravajuće deserte kakve se ne može naći nigdje drugdje. S vremenom, tržište to ipak prepozna i nagradi Kaokakao potražnjom baš takvih, drugačijih kolača, koji nose potpis Anje Žulić.
